CV Robert Hertogs

Een korte geschiedenis van mijn arbeidzame leven.
Essentiële wapenfeiten en wetenswaardigheden.

Met deze knop begint mijn verhaal

stratenpatroon

Kadaster Zwolle

Juli 2018 - Juni 2022

In de zomer van 2018 stapte ik een compleet nieuwe wereld in en leerde ik geografische data inwinnen op basis van satellietbeelden met behulp van de software ArcGIS en ArcMap van Esri. Data wordt gebruikt voor het project Multinational Geospatial Co-production Program (MGCP).

Stapje terug in mijn loopbaan

logo 2function

2function

April 2012 - December 2018

In de lente van 2012 ging ik een mooie uitdaging aan: als zelfstandige websites bouwen en redactionele producties verzorgen. Sindsdien zijn mijn redactionele vaardigheden uitgebreid met webdesign, webdevelopment, webredactie, werken met cms'en, kennis over toegankelijkheid van websites, online communicatie en seo.

Ritje langs de mijlpalen

welzijn de wolden

Welzijn De Wolden

Contentbeheer & meereizen met klant

Welzijn De Wolden is een mooi voorbeeld van samen optrekken met de klant om een website voortdurend te optimaliseren. Opdrachtgever is een buurtgerichte onderneming voor zorg en welzijn met veel aandacht voor de inwoners. Mijn originele design van de website sloot hier nauw bij aan. Door veranderingen in de zorgsector zijn design en content regelmatig aangepast en is het accent meer op de informatievoorziening komen te liggen. In 2018 heb ik samen met de klant design, lay-out en content van de website volledig herzien. Het resultaat is een website met een iets zakelijkere uitstraling en makkelijker te vinden informatie over de diensten.

Volgende mijlpaal

golfclub zeegersloot

Golfclub Zeegersloot

Webdevelopment & projectbeheer

Toen ik op verzoek van de golfclub een offerte uitbracht voor het bouwen van hun nieuwe website, wist ik nog niet precies welke uitdaging voor me lag. Technisch was het een beste klus om het reserveringssysteem eGolf4U te integreren in het afgeschermde ledengedeelte van de website. Naar ieders tevredenheid verdelen van de informatiebelangen van leden, commissies, bestuur, golfinstructeurs, restaurant en manager over de website was uitdagend. Golfclub kwam ook steeds met nieuwe functie-eisen. Ik heb hen ervan overtuigd de site volgens oorspronkelijke specificaties op te leveren en daarna versie 2.0 te bouwen. In alle opzichten een leerzaam project!

Volgende mijlpaal

redactie publish

Webtips Publish

Redactie online & print

Ik schrijf graag en veel, wat goed uitkomt als je al ruim twintig jaar in de redactionele wereld werkt. Of ik nu berichten aanlever voor het blog van een leverancier van complexe ICT-systemen, recensies schrijf voor een website over cloudsoftware, of artikelen maak over internet, techniek en een vleugje wetenschap voor de krant, altijd streef ik ernaar om informatie tot heldere kost te verwerken. Ook vind ik leuk om vaktechnische boeken te lezen en nieuwe software uit te proberen. Dit alles komt samen in mijn werk voor Publish, waar ik de vaste rubriek Webtips verzorg en recensies van grafische software en boeken over design aanlever.

Volgende mijlpaal

stichting mont ventoux

Stichting Mont Ventoux

Interne en externe communicatie

De laatste jaren heb ik ervaren dat veel dingen waar ik energie van krijg samenkomen in het communicatievak. Bezig zijn met tekst en beeld, contact met mensen, overdracht van informatie, creativiteit, strategie, het zit er allemaal in. Ik verzorg vrijwillig de interne communicatie van een sportclub en ben daarnaast onbezoldigd bestuurslid van Stichting Mont Ventoux, een organisatie die geld inzamelt voor het KWF. Ik verzorg er de interne en externe communicatie. Dit houdt het beheer van de website in, plus persberichten schrijven, nieuwsbrieven verzorgen en de social media-kanalen en mediacampagnes managen. Plus de telefoon opnemen als woordvoerder.

Bij 2function opgedane vaardigheden

logo 2function

Boom uitgevers

Augustus 2002 - April 2012

In de zomer van 2002 verruilde ik een uitgeverij van vaktijdschriften voor een krantenuitgever. Als redacteur leerde ik daar veel over lokale journalistiek. De laatste zes jaar bij Boom uitgevers was ik als centrale webmaster de spil tussen commercie, marketing, redactie en webontwikkelaars, en was ik nauw betrokken bij belangrijke strategische projecten.

Ritje langs de mijlpalen

strategie uitgeverij

Strategie uitgeverij

Bedrijfskunde & procesmatig denken

Doordat ik op de afdeling Digitale Producten werkte en zeker ook vanwege mijn bedrijfskundige opleiding, werd ik door de uitgever gevraagd voor een strategisch project. Deze projectgroep werkte online en mobiele verdienmodellen uit, plus de strategische keuzes die nodig zijn om ze tot een succes te maken. De projectgroep zette daarmee de koers uit om Boom uitgevers minder afhankelijk te laten zijn van inkomsten uit papieren kranten. Mijn belangrijkste bijdrage was het opstellen van een aangepaste organisatiestructuur voor de uitgeverij om dit doel te kunnen bereiken. Zelf ook nog een praktisch plan bedacht om geld te verdienen met krantensites.

Volgende mijlpaal

nieuw cms krant

Nieuw cms krant

Functioneel ontwerp & support

Als medewerker van de afdeling Digitale Producten was ik nauw betrokken bij de bouw van een nieuw content managementsysteem om artikelen vanuit het redactionele systeem op de websites van de kranten te publiceren. Mijn bijdrage bestond uit het uitwerken van het concept, opstellen van het functioneel ontwerp, testen van prototype en de verschillende tussenfases van het eindproduct (‘stages’) en begeleiden van de implementatie. Aan het eind van het project heb ik de handleidingen van het cms gemaakt en tevens de introductiecursus opgesteld en verzorgd voor alle krantenredacties van Boom en overige gebruikers.

Volgende mijlpaal

nieuw krantenformat

Nieuw krantenformat

Strategie & concept denken

Als redacteur binnenland - buitenland had ik aangegeven me graag verder te willen ontwikkelen binnen de uitgeverij. Ik werd daarom door de uitgever uitgenodigd om deel te nemen aan een strategische werkgroep die een noodlijdende lokale krant uit het slob moest trekken. Mijn belangrijkste bijdrage bestond eruit om de overige leden ervan te overtuigen verder af te gaan staan van de papieren krant dan ze aanvankelijk van plan waren. Het multimediaal concept dat mede daardoor werd ontwikkeld vormde de inhoudelijke basis toen de overige krantentitels van de uitgeverij een jaar later werden omgezet naar tabloidformaat.

Volgende mijlpaal

opmaaksysteem

Opmaaksysteem

Eindredactie & pionieren

In het begin van mijn tijd bij Boom uitgevers werkte ik op de redactie binnenland – buitenland. Ik deed samen met een andere collega de eindredactie van de voorpagina’s van de nieuwsbladen en verzorgde de binnenland en buitenland pagina’s van deze kranten. De veldtesten van een nieuw redactioneel systeem werden door onze redactie uitgevoerd. Ik vond dit pionieren erg leuk. Ik raakte erg enthousiast over dit semi-automatische opmaaksysteem en werd de aanjager van een zo veel mogelijk op templates gebaseerde manier van opmaak met dit systeem. De productie van een groot deel van de nieuwspagina’s werd hierdoor nog verder versneld.

Bij Boom opgedane vaardigheden

logo run2function

Vrijwilligerswerk

Mezelf maatschappelijk inzeten is een vanzelfsprekendheid. Werken als vrijwilliger is heel motiverend, en levert bovendien een schat aan andere vormen van werkervaring op.

Koeberg loopgroep

Opleiding Running Instructor 1 & 2

“Hardlopen? Nee, dat is niks voor mij”, riep ik altijd. Totdat ik begin 2016 besloot om de Mont Ventoux hardlopend te bedwingen voor een goed doel. Inmiddels bestier ik met een aantal hardlopers de Koeberg loopgroep. Zelf verzorg ik de intervaltrainingen van de loopgroep en begeleid ik de beginners. Ik geniet enorm van het plezier dat de hardlopers aan deze trainingen beleven en de vorderingen die ze maken. In 2018 heb ik de opleidingen Running Instructor 1 & 2 afgerond. Hardlopen? Helemaal mijn sport!

Volgende vrijwilligerservaring

Stichting Mont Ventoux

Besturen non-profitorganisatie

In 2009 deed ik voor de eerste keer mee aan Groot verzet tegen kanker en werd direct gegrepen door dit evenement. In maart 2014 werd ik webmaster van de stichting achter Groot verzet en eind 2017 werd ik lid van het bestuur. Stichting Mont Ventoux wordt volledig door vrijwilligers gerund, inclusief het bestuur. Deze non-profit besturen betekent dus niet alleen strategisch denken en organisatorische beslissingen nemen, maar zeker ook zelf de handen uit de mouwen steken. In korte tijd veel geleerd!

Volgende vrijwilligerservaring

MZPC De Reest

Ontwikkelen meerjarenplan sportclub

Vanaf de eerste keer dat onze dochter meedeed aan de waterpolocompetitie, heb ik haar team gecoacht. Spelplezier stond bij het coachen voorop en dat kreeg ik tot mijn genoegen ook regelmatig teruggekoppeld. Als lid van de TC Waterpolo droeg ik bij aan het ontwikkelen van een jeugdbeleidsplan. Later in een speciale projectgroep een meerjarenplan opgesteld voor de gehele vereniging. Inmiddels ben ik bestuurslid van deze sportclub en hebben we het meerjarenplan aangescherpt en verdiept.

Nog meer weten?
graficus

Geschiedenis

November 1989 - Augustus 2002

Hiervoor is de ‘Periode Meppel’ beschreven. Er is nog meer: de start vanuit Eindhoven als bedrijfskundig ingenieur in de grafische industrie, gevolgd door een overstap naar de redactionele wereld vanuit Amsterdam. Interessante functies uitgeoefend en mooie projecten gedaan, maar dat is alweer zo lang geleden dat een korte samenvatting volstaat.

Blik op de geschiedenis

Passende titel bij de hand?

Epiloog

Schrijf dan mijn vervolgverhaal!

Contact Home